Pretražite HC ponudu

Poliklinika Nado Fizio Medico - Varaždin

Hrvatska (Croatia) · Zagorje i Međimurje F. Kurelca 2

Korištenjem Health Card kartice ostvarujete navedeni popust na cijenu usluga u Poliklinika Nado Fizio Medico - Varaždin. Saznaj više ->

Više o ustanovi

Od nedugo Nado centar zdravlja Varaždin ima suradnju sa Specijalnom bolnicom Aksis iz Zagreba – što za naše klijente znači da za drugo mišljenje neurokirurga neće trebati “potegnuti” sve do Zagreba (pošto je tek tamo to bilo do nedugo moguće učiniti) – već će se to moći napraviti kod nas u Nado centru – a za to mišljenje biti će zaduženi upravo stručnjaci Specijalne bolnice Aksis. Osnivač Aksisa, ravnatelj te voditelj odjela neurokirugije dr. Robert Saftić, proteklih je nekoliko dana kao pozvani predavač sudjelovao na prestižnom kongresu World Spine 8 – i to kao jedini predavač iz Republike Hrvatske.

U društvu vodećih svjetskih spinalnih specijalista prezentirao je bogato dugogodišnje iskustvo u endoskopskoj neurokirurgiji torakalne i lumbalne kralježnice te mikro-endoskopskoj neurokirurgiji lumbalne kralježnice Specijalne bolnice Aksis.

TERAPIJE I OBOLJENJA

Nado centar zdravlja radi po medicinski priznatoj te od pacijenata hvaljenoj i što je još važnije uspješnoj metodi dekompresijskog tretmana kralježnice, ili skraćeno DTK.

DTK je naročito učinkovita kod bolova u leđima, bolova u vratu, rukama, kod trnaca koji se spuštaju niz ruku ili nogu, išijasa, bulginga (ispupčenja) ili hernije diska, na jednoj ili više razina. Pomaže i kod degenerativnih bolesti diska, u fazi rehabilitacije poslije operacije discus hernie, kod glavobolja i vrtoglavica kao posljedica problema sa vratnom kralježnicom te kod skolioza.

Tko ima koristi od dekompresijske terapije kralježnice?

Bilo koja osoba koja pati od bolova u leđima ili vratu, uzrokovani cijelim ili djelomičnim oštećenjem diska. Ljudi koji sjede više sati na dan zbog svoje profesionalne aktivnosti: informatičari, ekonomisti, vozači, stomatolozi, frizeri, a unatrag par godina i sportaši svih uzrasta te nažalost, sve više i djeca. Novije vrijeme sve više donosi probleme kod djece. Djeca prilikom odlaska u školu ne bi smjela nositi torbe više od 10% tjelesne težine cca 2 kg., a kod naših školaraca to iznosi i po 7-8 kg. Tako dolazi do iskrivljenja kralježnice tzv. SKOLIOZE. U tim domenama imamo veliku ulogu zaustavljanja estetskog narušavanja i može bitnih zdravstvenih problema u kasnijim godinama ukoliko se ne zaustavi rast same skolioze.

Učestala stanja koja mogu biti učinkovito liječena dekompresijskom terapijom kralježnice su:

Hernija (protruzija) diska

Išijas (ischalgia)

Degenerativne bolesti diska

Spinalna stenoza

Bol u donjem dijelu leđa

Bol u vratu

Trnci u rukama i nogama

Glavobolja, vrtoglavica, šum u ušima

Radikulopatija (uklještenje živca)


Hijaluronski fileri
Masaža, Elektroterapija, Dekompresijska terapija kralježnice, Terapija udarnim valovima, PRP ili ACP terapija, Skolioza - pregled, procjena, plan i program liječenja, Katharina Schroth - najučinkovitije vježbe za skoliozu, Vježbe za skoliozu, Formetric 3D snimanje kralježnice, Manualna terapija po kaltenborn/evjenth pristupu, Manualna medicina, Ultrazvučna dijagnostika sustava za kretanje, UZV koljena, Elektroterapija, Grupne vježbe za kralježnicu, Oberon dijagnostika
Homeopatija

Kontakt informacije

042 557 513
091 311 0822
pon.-sri.- i čet. od 12:00 – 20:00h, uto.- pet. od 08:00 – 16:00h, subota po potrebi
Poliklinika Nado Fizio Medico - Varaždin

Kontaktiraj Poliklinika Nado Fizio Medico - Varaždin