Pretražite HC ponudu

Kardiocentar, Sarajevo

Korištenjem Health Card kartice ostvarujete navedeni popust na cijenu usluga u Kardiocentar, Sarajevo. Saznaj više ->

Više o ustanovi

Poliklinika Kardiocentar Sarajevo osnovana je sa željom da svojim klijentima – pacijentima pruži najvišu razinu kvalitete usluga iz oblasti kardiologije, kao i tireoidologije (oblast bolesti štitnjače) i nutricionizma.

Kardiološki tim čine Prof.dr.sc.med. Jasmin Čaluk i Mr.sc.med.dr. Adnan Delić. Oni su prije osnivanja Kardiocentra radili u najboljim kardiološkim i kardiohirurškim ustanovama u Bosni i Hercegovini: prvo u Klinici za kardiovaskularne bolesti Univerzitetskkog kliničkog centra Tuzla, a potom u Centru za srce BiH u Tuzli. U ovom dijelu svoje karijere, njihova svakodnevna praksa sastojala se iz zbrinjavanja pacijenata s najkompleksnijim formama bolesti srca i krvnih žila. Njihovo iskustvo ogleda se u hiljadama urađenih invazivnih kardioloških procedura: koronarografija, implantacija koronarnih stenotova, implantacija privremenih i trajnih pacemakera, implantacija kardioverter-defibrilatora itd, ali i svim aspektima neinvazivne kardiologije: vođenje pacijenata u koronarnoj jedinici, ultrazvuk srca, transezofagealni ultrazvuk srca, intraoperativni ultrazvuk tokom operacija na otvorenom srcu, ergometrije, holter-monitoring itd. U Poliklinici Kardiocentar obavljaju kardiološke i internističke preglede, analizu EKG-a, ultrazvuk srca, ergometriju, holter-monitoring EKG, holter-monitoring krvog pritiska, kontrole pacemakera, kontrole defibrilatora itd.

Odjel za bolesti štitnjače vodi Doc.dr.sc.med. Selma Čaluk, specijalist nuklearne medicine. Angažirana kao vanjski saradnik, Doc. Dr. Selma Čaluk inače je uposlenik Odjela za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Potdiplomski studij završila je u Zagrebu, gdje je i magistrirala 2013, a doktorsku disertaciju odbranila je 2018. god. u Banjoj Luci. U poliklinici Kardiocentar radi kliničke reglede pacijenata s bolestima štitnjače, evaluaciju hormonskog statusa s preporukama za terapiju i dalje dijagnostičke ili terapijske procedure, ultrazvuk štitnjače i ultrazvuk vratnih organa i tkiva. EU edukaciju iz ultrazvuka završila je u Zagrebu.

Odjel za nutricionizam vodi Dr. med. Almir Azabagić, sveučilišni specijalist nutriconizma i porodični ljekar s velikim praktičnim iskustvom. Prvi je specijalist nutricionizma u BiH. Inače vlasnik i direktor Privatne ordinacije porodične medicine Salus u Tuzli. U Kardiocentru radi kliničke preglede, izradu dijetoterapijskih jelovnika za preko 30 različitih bolesti, plan ishrane za sportaše, testove na intoleranciju hrane, ultrazvuk abdomena itd.

Poliklinika Kardiocentar Sarajevo na raspolaganju Vam je svojim radnim vremenom od ponedjeljka do petka, od 09:00 do 17:00 h. Termine za pregled možete zakazati telefonski iili preko aplikacije Viber na broj 062-408-444. Također nam se možete javiti e-mailom na adresu kardiocentar.sa@gmail.com

Dobro nam došli!


Specijalistički pregled, EKG, HOLTER EKG, HOLTER RR, Ultrazvuk srca, Ergometrija, CT koronarografija, Kardiološki pregled, Ateroskleroza, Angina pectoris, Infarkt miokarda, Stent, Bypass - operacija, Srčani zalisci, Operacija valvula

Kontakt informacije

062 408 444
Ponedjeljak - Petak 9:00 - 17:00h
Kardiocentar, Sarajevo

Kontaktiraj Kardiocentar, Sarajevo