Osnovan Klaster zdravstvenog turizma Zagreba

Uz značajnu podršku Ministarstva zdravstva, Ministarstva turizma, Poglavarstva Grada Zagreba, te Turističke zajednice Grada, u srijedu 14. prosinca 2016. godine je u Zagrebu  osnovan  Klaster zdravstvenog turizma Zagreba. Na čelo Klastera jednoglasno je  izabran dr.sc. Miljenko Bura, dugogodišnji  promotor i zagovaratelj razvoja zdravstvenog turizma iz tvrtke Medicinska mreža d.o.o., turističke agencije specijalizirane za zdravstveni turizam.  

Ciljevi Klastera zdravstvenog turizma Zagreba su promicanje sinergijskog razvoja  i unapređenje pružanja usluga u zdravstvenom turizmu ali i jačanje pozicija članova Udruge na međunarodnom tržištu usluga zdravstvenog turizma. Od iznimne je važnosti suradnja sa svim granama koje upotpunjuju ponudu zdravstvenog turizma, od zdravstvenih ustanova do najrazličitijih turističkih sadržaja te hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta.

Potrebno je zajednički stvarati preduvjete koji će biti temelj cjelogodišnjeg turizma s naglaskom na korištenju svih  resursa kojima grad Zagreb kao rastuća turistička destinacija raspolaže. 

 

Iz Health Card ponude